Waarom acceleratie naar succesvolle resultaten?

De wereld ontwikkelt zich sneller dan we gewend zijn. Op vele vlakken neemt de onderlinge afhankelijkheid toe en dat vraagt ons om continue wendbaar te blijven, samen te werken en oplossingen te realiseren die verder gaan dan de dagelijkse uitdagingen. In de kern gaat het om duurzame innovatie: met zo min mogelijk inspanning iets neerzetten dat vernieuwend en bestendig is. Daar zijn bepaalde basiscondities, ofwel succesfactoren voor nodig. Deze gaan over de intensiteit en kwaliteit van het menselijke samenspel in samenwerkingsverbanden.

Wat is a2Results®?

a2Results® staat voor acceleratie naar succesvol resultaat. Het is een formule voor snellere, betere en bestendigere resultaten. De formule kenmerkt zich door een krachtige, flexibele en daarmee unieke combinatie van kennis, tools en interventies voor duurzame verbetering, verandering of innovatie. Het begint met drie vragen:

 • Welke resultaat streven we na?
 • Hoe weten we dat het succesvol is?
 • Wat hebben we nodig voor een sneller, beter en bestendiger resultaat?

Toepassing

a2Results® is toepasbaar in elke omgeving waar een groep mensen samen een resultaat nastreeft. Of het nu gaat om portfolio- en projectomgevingen, OR-werk, managementteams, Agile teams of samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Zowel voor stapsgewijze verbeteringen als voor grote veranderingen, vernieuwingen en transities.

Wat levert het op?

De toepassing van a2Results® heeft de volgende opbrengsten:

 • Minder verspilling van tijd en energie doordat iedereen beter afgestemd is;
 • Betere kwaliteit van werk en resultaat door kennisdeling, inzicht en overzicht;
 • Samen beter anticiperen waardoor resultaten sneller tot stand komen;
 • Wendbare mensen, teams en groepen door een betere focus en communicatie.
kennis, interventies en tools

Zeven principes

 1. Samenhang
 2. Krachtig en slim samenwerken
 3. Zelf initiatief nemen
 4. FIT blijven en afstemmen
 5. Anticiperen door samen te leren
 6. Groot denken en behendig doen
 7. Doen wat zin heeft

Lees meer over menselijke succesfactoren

Kennis

a2Results® is een continue vertaling van praktische ervaring uit opdrachten en onderzoek naar professionele referentiekaders.

Referentiekaders:

Praktijkonderzoek

Tools

a2Results® tools zijn ontworpen vanuit het trigger principe: verschuif de aandacht met een eenvoudig instrument en gebruik bestaande instrumenten op een vernieuwende manier. Voorbeelden zijn:

Interventies

a2Results® interventies zijn altijd maatwerk in co-creatie met de betrokkenen. De kracht is de eenvoud en de integratie met het operationele werk. Een greep uit het scala: