Agile werken in traditionele projecten

Ook in traditionele projecten kan Agile werken effectief worden toegepast om ook deze projecten efficiënter te laten verlopen. Nog voordat het Agile manifesto in 2001 werd opgesteld, werd het Agile werken al bepleit in de PRINCE2 methodiek. Het op maat maken van de fasering (bijv. timeboxen) en de projectdocumentatie bijvoorbeeld. ook tijdens fasen en fase-overgangen leren van ervaring en het multidisciplinair werken in projectteams. Allemaal zaken die model staan voor Agile werken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Introductie Agile werken
  • PRINCE2 en Agile
  • De 3 A’s: Anticipeer, Actie, Aanpassen
  • Kortcyclisch leren
  • De onderstroom van Agile werken
  • De 7 succesfactoren voor Agile teams

Gedurende de workshop doorlopen we aan de hand van (door deelnemers ingebrachte eigen) cases een aantal ontwikkelcycli om direct te ervaren wat het effect is van het kortcyclisch werken.

Meer weten over deze training? Bel met Peter Linssen op 0343 528 040 of laat onderstaand je telefoonnummer achter en wij bellen je zonder enige verplichtingen terug.Veelgestelde vragen

Wanneer is deze workshop?

Deze eendaagse workshop staat gepland op de volgende data:

Kan ik mijn eigen case inbrengen?

Gedurende deze workshop maak je steeds de vertaling naar je eigen situatie. Het is daarom sterk gewenst dat je je eigen case inbrengt en bijvoorbeeld je eigen portfolio en management dashboards meeneemt.

Kan deze workshop ook in company worden gegeven?

Onze ervaring is dat deze workshop uitermate geschikt is voor in-company. Agile werken in traditionele projecten gaat alleen werken als dit onderwerp breed en actief in een organisatie wordt gedragen. Deze workshop is een ideaal startpunt om als organisatie een volgende stap te zetten op het gebied van Agile werken. We kunnen de workshop dan ook aanpassen aan jullie specifieke situatie.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is bij uitstek geschikt voor ervaren (minimaal 1-2 jaar) projectleiders en projectmanagers die graag sneller, een beter resultaat (resultaten) in hun projecten willen realiseren. Projecten die schijnbaar niet of niet volledig kunnen worden opgepakt met een Agile methodiek.