Inschrijven op deze cursus

Ben je in dienst van een bedrijf?

Bedrijfsgegevens

Persoonsgegevens

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.


 

IPMA B/C/D Fast track training

IPMA, de methode voorbij. Projectmanagers onderscheiden zich niet alleen door het kennen van een methodiek, maar ook door het tonen van effectief gedrag. Bij IPMA ligt de focus op de ontwikkeling van competenties, gedefinieerd in de International Competentie Baseline (ICB), uitgebracht door IPMA Zwitserland. Competenties bijvoorbeeld op het gebied van communicatieve vaardigheden, wet- ­en regelgeving, werken met teams, onderhandelen, conflicthantering, leiderschap, financieel management en presentatievaardigheden.

De IPMA­ certificering van deze competenties is een wereldwijde erkende norm voor kwaliteit van projectmanagers in vier niveaus:

  • D: Certified Project Management Associate
  • C: Certified Project Manager
  • B: Certified Senior Project Manager
  • A: Certified Project Director


Doelstelling van de training
Deze training is een interactieve training waarin PRINCE2 gecertificeerde projectmanagers worden getraind in de IPMA-competenties. Deze Fasttrack is praktijkgericht met ruimte voor het oefenen van competenties. Je doet praktische vaardigheden op en je bereidt je voor op de IPMA-certificering op B, C of D niveau. Naast methodische kennis leer je technieken en ‘soft skills’. Hierdoor leer je beter om te gaan met complexe projectsituaties.

Doelgroep
Senior projectmanagers, projectmanagers, assistent projectmanagers.

Inhoud van de IPMA B/C/D Fasttrack training


De training is opgebouwd rond de 28 ICB4 competenties. In de training gaan we standaard in op de competenties die in belangrijke mate worden getoetst op het examen en maken we met de deelnemers een keuze uit de resterende competenties, gebaseerd op hun behoefte.

De competenties die niet worden behandeld, worden door de deelnemers buiten de training bestudeerd ondersteund door de e-learning omgeving. De IPMA B/C/D Fasttrack training gaat ervan uit dat deelnemers bekend zijn met de methodiek PRINCE2 op Foundation niveau.

In projectmanagement ervaren trainers koppelen de theorie van projectmanagement aan de praktijk. Met behulp van praktijkcases, discussies, rollenspelen, groepsgewijze-, en huiswerkopdrachten worden de deelnemers getraind in het toepassen van de theorie in de praktijk.

Omop B of C niveau te kunnen certificeren dienen de kandidaten in de rol van projectmanager verantwoordelijk te zijn geweest voor projecten van een bepaalde omvang. De eisen die aan deze ervaring wordt gesteld is terug te vinden op de website www.IPMAcertificeren.nl en IPMA-NL.


E- learning module

Ruysdael biedt de deelnemers een voorbereiding op het IPMA theorie-examen ondersteund door een e-learning omgeving. In deze oefenomgeving kunnen de kandidaten zich d.m.v. oefenvragen voorbereiden op het IPMA theorie-examen.

Examen
De IPMA certificering (theorie- en praktijkexamens) wordt in Nederland verzorgd door IPMA Certificering Nederland. Voor meer informatie hierover en over de toelatingseisen, zie de website http://www.ipmacertificeren.nl .

Duur

Training: 4 dagen (8 dagdelen)
Examen: Afhankelijk van het te toetsen IPMA-niveau.

€1,595.00 per persoon

De dagdelen:

  • Dag 1 op 19-09-2019 van 09:30 tot 17:00 in Color Business Center Papendorp
  • Dag 2 op 26-09-2019 van 09:30 tot 17:00 in Color Business Center Papendorp
  • Dag 3 op 03-10-2019 van 09:30 tot 17:00 in Color Business Center Papendorp
  • Dag 4 op 08-10-2019 van 09:30 tot 17:00 in Color Business Center Papendorp