Al onze trainingen gaan door. Bij voorkeur fysiek in kleine groepen conform de RIVM regels. Waar nodig en mogelijk met behulp van on line en video technieken. De exacte invulling vindt altijd plaats in overleg met de deelnemers, zodat de bekende Ruysdael kwaliteit gewaarborgd blijft.

Inschrijven op deze cursus

Bedrijf of particulier?

Ben je in dienst van een bedrijf?

Persoonsgegevens

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.


 

training Agile werken in projecten

Agile werken in projecten

Agile, wat vertaald vanuit het Engels behendig of lenig betekent, gaat in de basis over hoe je als multidisciplinair team in korte cycli zo flexibel en visueel mogelijk kunt samenwerken, zonder een overkill aan processen, tools, documentatie en management om sneller en eerder te komen succesvolle resultaten. Naar aanleiding van het uitbrengen van het Agile Manifesto (geïntroduceerd in 2001 door een 17-tal ICT-professionals, zie www.agilemanifesto.org), worden Agile methodieken zoals SCRUM, SAFe, Kaban (Lean) voornamelijk toegeschreven aan omgevingen en projecten waar software- en productontwikkeling plaatsvindt. Maar ook in projecten met bijvoorbeeld een lineaire of watervalfasering kan Agile werken effectief worden toegepast om deze projecten efficiënter te laten verlopen.

Workshop

In deze praktische 1-daagse workshop werken we met en volgens het A3-Agile model gericht op de teamsamenwerking bij het ontwikkelen van alleen die producten die zich lenen voor kortcyclische ontwikkeling. Het A3-Agile model bestaat in de basis uit drie processtappen die samen een cyclus vormen. Deze cyclus kan, afhankelijk van bijv. grootte en doorlooptijd van het project, per project maar met name per fase of timebox worden doorlopen in de ontwikkeling van producten. De drie processtappen zijn:

A1: Anticiperen
Anticiperen is de 1e processtap en zorgt voor een gezamenlijke voorbereiding op de ontwikkeling en levering van (deel)producten.

A2: Actie
In deze processtap wordt de prioriteit bepaald van de in deze cyclus te ontwikkelen en op te leveren (deel)producten.

A3: Aanpassen
Aanpassen betreft het samen evalueren van de teamsamenwerking, mede gebruikmakend van de succesfactorscan (a2Results® Team App). Wat kan het team hiervan leren en wat leer het team van elkaar?

Gedurende de workshop doorlopen we aan de hand van (door deelnemers ingebrachte eigen) case een aantal ontwikkelcycli om direct te ervaren wat het effect is van het kortcyclisch werken.

De workshop wordt door ervaren trainers verzorgd. Trainers die beschikken over ruime ervaring op het gebied van projectmanagement en Agile werken. Daardoor kunnen zij theorie en praktijk binnen de training combineren tot een praktijkgerichte leerervaring.

Doelgroep

De workshop is bij uitstek geschikt voor ervaren (minimaal 1-2 jaar) projectleiders en projectmanagers die graag sneller, een beter resultaat (resultaten) in hun projecten willen realiseren. Projecten die schijnbaar niet of niet volledig kunnen worden opgepakt met een Agile methodiek.

Investering
De kosten van deze workshop zijn inclusief:

  • Cursusmaterialen
  • Licentiekosten a2Results®
  • Locatie & catering (arrangementskosten)Al onze trainingen en examens zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Annulering en verschuiving van training of examen

Annulering of verschuiving van een training of examen kan kosten met zich meebrengen. Zie hiervoor onze leveringsvoorwaarden.

€450.00 per persoon

De dagdelen:

  • Dag 1 op 09-09-2020 van 09:30 tot 17:00 in Complex - Houten

 

Alle prijzen exclusief 21% BTW

Bel ons op 0343 528 040 of gebruik onderstaand formulier.

Mede door de recente beperkingen als gevolg van de COVID-19 Pandemie, hebben wij ons trainingspallet uitgebreid. Naast de al bekende klassikale trainingen hebben wij natuurlijk de zelfstudiepakketten. Als derde variant bieden wij nu ook trainingen aan in een virtuele trainingsruimte (virtual classroom of ook wel online instructor-led trainingen).

Gedurende de cursus sta je in contact met de trainer en de medecursisten. In de virtuele trainingsruimte vullen we de training op de gebruikelijke manier in. Er zijn presentaties, opdrachten, er is gelegenheid tot het stellen van vragen, een gesprek met de trainer en discussie(s) met de medecursisten. Op deze wijze bieden wij online nagenoeg dezelfde mogelijkheden als in een fysieke bijeenkomt.

Deze optie bieden wij aan voor de volgende trainingen :

Voordelen :
• Mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainer
• Mogelijkheid om ervaringen van medecursisten te horen
• Geen reistijd (geen file / overvolle treinen en geen CO2 uitstoot)
• Kleine groepen
• Meerdere korte interacties (dagdeel) zodat je tijd hebt om de leerstof te laten bezinken
• Geen rij bij de koffiemachine

Nadeel :
• De lunch en de koffie moet je zelf verzorgen.