Iedereen heeft wel eens tijden van hoge werkstress. Daar is niks mis mee, zolang je dat weer tot een aanvaardbaar niveau kunt terugbrengen en veerkrachtig blijft. Steeds meer mensen ervaren echter langdurige werkstress. En dat is niet gezond. Het is bewezen dat langdurige en structurele werkstress uiteindelijk de inzetbaarheid vermindert. Het begint met symptomen zoals afsluiting, concentratieverlies, moeheid en gebrek aan motivatie. Tegen de tijd dat je lichamelijke of psychische klachten krijgt ben je al veel te ver gegaan. Had je het kunnen voorkomen?

shutterstock_242249893

Duurzaam inzetbaar door de juiste focus

Voorkomen van structurele stress is eigenlijk niets anders dan jezelf  veerkrachtig voelen en met plezier je werk doen. Dan ben je wendbaarder in het dagelijkse werk en zul je ook veel beter op de langer termijn kunnen inspelen op veranderingen. Het begint allemaal met focus. Datgene waar jij de aandacht op richt zal energie krijgen en groeien. Is het glas half leeg of half vol? Dat bepalen we zelf door de bril waarmee we naar de wereld kijken.

Bij Ruysdael werken professionals, gespecialiseerd in wendbaar mensenwerk. Wij helpen mensen in beweging te komen en te blijven richting iets dat verder gaat. Neem contact met ons op over onze maatwerk trajecten voor duurzame inzetbaarheid.

Hoe krijg je een gezonde focus?

Traject focus en plezier

focus en plezier

Duurzame inzetbaarheid gaat om twee principes. Zorgen dat we flexibel zijn en zorgen dat we onze menselijke energie optimaal inzetten. En dan het liefst in elke situatie of context. We voorkomen verspilling van tijd, geld of talent door een goede collectieve context. De waan van de dag is onze grootste vijand, focus en wendbaarheid zijn onze grootste vrienden. Hoe meer bekwaam we samen zijn in focus, het richten van aandacht, hoe groter de kans dat we ook krijgen wat we nastreven. Lees meer over een afgerond traject focus en plezier.

Ruysdael heeft een bewezen track record als het gaat om het creëren van een collectieve context en het richten van de gezamenlijke aandacht. Alignment, zorgen dat we werken vanuit een actief afgestemd en samenhangend kader, blijkt een belangrijke voorwaarde voor effectief autonoom gedrag. Contact opnemen.

Training focus en plezier

dire vormen van focus

We leven in een toenemende dynamische omgeving. De verleiding is groot om te reageren op alle impulsen die op je af komen. Van klanten, van leidinggevenden en van de mensen waarvoor je wilt zorgen. Een dynamische werkomgeving is niet voor iedereen een feestje. Er zijn nogal wat mensen die het gewoon ‘goed’ willen doen en tegemoet willen komen aan de eisen en wensen van anderen.

Bij Ruysdael willen wij je ondersteunen om te werken in een gezonde wereld. Dat begint met de manier hoe je in die wereld staat en hoe je ernaar kijkt. Focus dus. Door de juiste focus krijgt je ook wat je zoekt. Daardoor krijg je meer inspiratie en energie. Meer over de training focus en plezier

Persoonlijke Focus Test

mindsonar seal-transparant

Focus gaat over waarneming en over de manier hoe je denkt. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedereen heeft controle over zijn of haar waarneming en beleving. We beseffen het alleen niet altijd. Wanneer je het gevoel hebt in gevaar te zijn, dan zul je alleen opmerken wat daarmee te maken heeft. Ben je ontspannen op vakantie, dan neem je ineens op een andere manier jouw omgeving waar en geeft dat ook een ander gevoel.  Met een Mindsonar denkstijlentest helpen wij jou bewust te zijn van de manier waarop je denkt en waarneemt. Zodat je bepaalde stijlen flexibel ‘aan en uit’ kunt zetten. Dat verhoogt de veerkracht in het werk. Neem contact op

Lees meer over de praktijk