IPMA PMO Certificering

Is de PMO’er het hulpje van… ?

De verbinding tussen de tijdelijke organisatie van een project of programma wordt, zeker bij grote projecten, gelegd via het project of portfolio office (Project Management Ondersteuner), een entiteit in de organisatie waar tot op heden beperkt aandacht aan is geschonken. De PMO’er wordt nog vaak gezien als het hulpje van de projectmanager.

Een professioneel PMO gaat echter veel verder. De PMO’er begrijpt hoe een project werkt, weet hoe de organisatie in elkaar zit en legt een soepele verbinding tussen deze twee. Op deze wijze vormt het PMO een belangrijke schakel in de innovatie in het ecosysteem van de organisatie. (communiceren, initiatief nemen, samenwerken en het bewaken van de aansluiting bij de gemeenschappelijke visie van de organisatie). Vaak relatief onzichtbaar is de professionele PMO’er de kritische vriend van de project/programmamanager die innovatie in een organisatie mogelijk maakt.

Omdat de PMO een cruciale verbinding vormt tussen de tijdelijke en de staande organisatie en meer is dan de “het hulpje” van de projectmanager is het belangrijk om serieus te kijken naar de ontwikkeling van de PMO’er en het PMO als onderdeel van de organisatie te zien. De PMO’er moet naast basiskennis op het gebied van projectmanagement goed begrijpen hoe de processen in de staande organisatie werken. De PMO’er begrijpt dat je succes niet alleen maakt. Menselijke succesfactoren zijn daarmee ook essentieel.

IPMA PMO Certificering

Om een kader te schetsen voor de ontwikkeling van de PMO’er, heeft IPMA een certificering ontwikkeld voor de PMO’er. Op basis van de Competentie Baseline (NCB 3.1) zijn de eindtermen vastgesteld waartegen de professionele PMO’er wordt getoetst en gecertificeerd. Uiteraard biedt Ruysdael de opleiding om je optimaal voor te bereiden op deze certificering. Dat kan door het volgen van de IPMA B/C/D, de IPMA B/C/D Fasttrack training of een specifieke (in-company) PMO training. Neem voor de  juiste keuze contact met ons op.

Ruysdael kan u helpen om als PMO’er te professionaliseren, uw PMO verder te ontwikkelen of zelfs een volledig PMO in  te richten. Neem contact met ons op om u te laten informeren over de ondersteuning die wij kunnen bieden om uw innovatiekracht te vergroten of om u voor te bereiden op en internationaal erkende certificering.

Klik hier voor de speciale app voor projectmanagement

0

Voeg een Commentaar


UA-52699058-2