MoP Foundation

MoP® (Management of Portfolio’s) is de internationale standaard voor Portfoliomanagement. MoP biedt een raamwerk voor het definiëren en het leveren van (verander-) portfolio’s. Een portfolio is een bewust gekozen, cyclisch veranderend geheel van activiteiten, projecten en programma’s om de strategische doelstellingen van een organisatie te bereiken.

Het doel van portfoliomanagement is het vaststellen van de optimale balans tussen het belang van de activiteiten en het gebruik van de schaarse resources, het rekening houden met de risico’s en kansen die de omgevingsfactoren bieden en het bereiken van de strategische doelstellingen van de organisatie.

De training wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerd trainer en adviseur.

Schrijf je in voor de MoP Foundation training

 • MoP® Foundation training start op 18-03-2021. Met 2 DagdelenVoor € 945.00 p.p. Details
 • MoP® Foundation training start op 13-05-2021. Met 2 DagdelenVoor € 945.00 p.p. Details

Al onze trainingen gaan door. Bij voorkeur fysiek in kleine groepen conform de RIVM regels. Waar nodig en mogelijk met behulp van on line en video technieken. De exacte invulling vindt altijd plaats in overleg met de deelnemers, zodat de bekende Ruysdael kwaliteit gewaarborgd blijft.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De training geeft een compleet beeld van Portfoliomanagement in de vorm van 2 cycli: de Definition en de Delivery cyclus. Binnen deze cycli zijn een aantal practices nader uitgewerkt. Naast deze 2 cycli onderkent MoP een vijftal principes (uitgangspunten) die randvoorwaardelijk zijn voor het goed inrichten en borgen van portfoliomanagement in een organisatie. De training is in het Nederlands. Het cursusmateriaal (sheets en boek) is in het Engels.

Het gehele programma wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Meer weten over deze training? Bel met Peter Linssen op 0343 528 040 of laat onderstaand je telefoonnummer achter en wij bellen je zonder enige verplichtingen terug.  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn eigen case inbrengen?

  Gedurende deze training maak je steeds de vertaling naar je eigen situatie. Het is daarom juist gewenst dat je je eigen case inbrengt.

  Kan deze training ook in company worden gegeven?

  Onze ervaring is dat deze training uitermate geschikt is voor in-company. Deze training is een ideale mogelijkheid om als organisatie een volgende stap te zetten op het gebied van portfoliomanagement. We kunnen de training dan ook aanpassen aan jullie specifieke situatie.

  Voor wie is deze training bedoeld?

  De training is bij uitstek geschikt voor Directeuren, Managers, Portfoliomanagers, Programmamanagers, Projectmanagers, medewerkers van een portfolio-/programmabureau.