Portfoliomanagement benchmark

De portfoliomanagementbenchmark is een selfassessment die je drie dingen oplevert:

  1. Inzicht in de beleving van portfoliomanagement binnen jouw organisatie (waar het beeld eenduidig is en waar ruimte voor interactie zit).
  2. Concrete input voor de verdere ontwikkeling van portfoliomanagement.
  3. Een beeld hoe je het als organisatie doet ten opzichte van andere bedrijven en instellingen in Nederland of in je branche.

Hoe het werkt

  • Voor een representatief beeld zijn 5 of meer deelnemers van een organisatie nodig.
  • Vraag de benchmark aan en je ontvangt een groepscode.
  • Deelnemers uit je organisatie geven de groepscode op bij het invullen van de vragen.
  • Het invullen van de vragen kost ongeveer 15 minuten per deelnemer.
  • Je ontvangt het rapport inclusief landelijk vergelijk.

Inkijkexemplaar van de voorbeeldrapportage

Voorbeeldrapport 2021 verkort

Mail me de voorbeeldrapportage

* verplicht veld

Veelgestelde vragen

Kan ik de benchmark ook alleen uitvoeren?

Ja, dat is gratis en je hoeft dan geen organisatiecode in te vullen. Wel moet je een emailadres achterlaten, zodat we het rapport aan je op kunnen sturen. Je kunt gelijk beginnen met het invullen van de vragenlijst en je ontvangt binnen 2 werkdagen jouw persoonlijke rapport.

Is het een benchmark of assessment?

Het is beide. Enerzijds kun je je vergelijken met andere organisaties of branches. Daarnaast geeft de benchmark een representatief beeld van de beleving van de eigen organisatie. Altijd geeft het handvatten om een gedragen verbeterplan te maken.

Is de benchmark ook beschikbaar in het engels?

De vragenlijst is beschikbaar in het Engels. De rapportage is beschikbaar in het Nederlands. In de praktijk is dit voor internationaal georiënteerde organisaties voldoende. Iedereen kan zijn input leveren en de rapportage is ook in het Nederlands met enige uitleg voor iedereen begrijpelijk.

Hoe representatief is de benchmark?

De benchmark wordt door Ruysdael al sinds 2015 gebruikt en is door honderden deelnemers ingevuld. Tijdens de besprekingen van de benchmark wordt in 99% van de gevallen aangegeven dat het rapport een juiste afspiegeling van de werkelijkheid is. Wij durven daarom wel te stellen dat de benchmark waardevol en representatief is.

Prijs € 1.495,- exclusief 21% BTW, onbeperkt aantal deelnemers

Neem contact met ons op over de mogelijkheden om de benchmark kosteloos uit te voeren in het kader van ons jaarlijks onderzoek