Ruysdael publicaties en nieuws

IPMA-NL over onderzoek

IPMA-NL,het projectmanagement platform voor duurzaam professionele groei,publiceerde in het Projectie vakblad van januaurai 2016 de uitkomsten van het onderzoek verschil maken als verbinder. Meer dan 500 professionals in 60 organisaties werkten mee aan dit praktijkonderzoek, dat werd gesponsoord door Instituut voor Eclectische Psychologie en Ruysdael.

Concultancy.nl over de app

Consultancy.nl is hét platform voor en over de advies- en consultancybranche. De website presenteert dagelijks het laatste nieuws en trends in de branche en volgt de ontwikkelingen en publicaties van adviesbureaus over 60+ sectoren en vakgebieden. Zij bekeken de a2Results® app en publiceerden de uitkomsten van een diepte-interview.

OR Informatie

OR

Optimal mindset

Luuk Verburgh deed een diepgaand onderzoek bij zestien gemeenten  vanwege de taakverruiming bij de gemeenten. Het blijkt dat de succesfactoren  ‘ons gezamenlijk beeld’ (collectieve context)  en ‘samenwerken’ goed op weg zijn. De succesfactor ‘communiceren’ kan volgens het onderzoek nog sterk worden verbeterd. De centrale vraag is echter: Is er nog sprake van een constructieve dialoog?

Het artikel met de samenvattingen uit het rapport is gepubliceerd in het vakblad OR informatie van augustus 2015.

Het Instituut voor Eclectische Psychologie en Ruysdael doen onderzoek naar de optimale mindset voor succes. Jaap Hollander interviewde in 2016 onze collega Rien van Leeuwen over de tussenresultaten en publiceerde dit voor de internationale Mindsonar community. Meer informatie: https://www.mindsonar.info/optimal-mind-set-for-project-management/

Kennisdeling bij lob4mbo

Agile als werkstijl

Rien  van Leeuwen verzorgde in opdracht van lob4mbo een aantal interactieve presentaties rondom het thema “kennis is macht, maar kennisdeling is kracht”.

De deelnemers waren vertegenwoordigers van de onderwijsinstellingen in het mbo. Doelstelling was kruisbestuiving van het bedrijfsleven en het onderwijs. De inzet: het ontketenen van potentieel.

In 2014 organiseerde Ruysdael kennisdelingsbijeenkomsten over het Agile werken. In dat kader publiceerden wij deze uitgave.

Ruysdael 20 jaar

passie als partner

Passie als partner

In 2014 bestonden wij 20 jaar en vroegen wij onze klanten hoe zij onze dienstverlening ervaren. De antwoorden bundelden we in een ‘glossy”.

Energie door wisselwerking

Meemaken als professie

In 2013 schreef Rien van Leeuwen dit boek over duurzame verandering na een periode van vak- en visie-ontwikkeling in het Ruysdael ecosysteem van klanten, collega’s en professionele netwerken.

Duurzaam veranderen

In 2013 schreven wij als Ruysdael team deze publicatie voor een grote organisatie in opleidingsland.

Authentieke inspiratie

Jezelf zijn met anderen

In 2002 gaf Ruysdael een boek uit in het kader van zeven jaar coaching en ontwikkeling van professionals. Rien van Leeuwen schreef dit boek op basis van zijn coach-ervaringen en intervisie met Ruysdael collega’s.