Ruysdael ervaring projectmanagers en Agile

Speciaal voor projectmanagers heeft Ruysdael 9 mei 2018 het event georganiseerd: ‘Op Agile wijze veranderen en de kansen voor de projectmanager daarbij.’ Hierbij een kort verslag en de mogelijkheid om de handouts te downloaden. Indien je naar aanleiding van dit verslag meer informatie wilt, neem dan contact op met je contactpersoon binnen Ruysdael.

Met een drietal inspirerende sprekers is ingegaan op de veranderde projectmanagement omgeving door Agile en wat dit betekend voor jou als projectmanager. Verschillende organisatievormen zijn besproken van traditionele projectorganisaties, devops via hybride modellen tot Spotify. Hoe minder overeenstemming vooraf over het resultaat en hoe complexer de verandering, hoe meer Agile van toepassing is.

Belangrijke conclusie is dat de rol projectmanager deels verdwijnt, mede afhankelijk van de organisatie waarin je zit en de complexiteit van de veranderingen. Maar door de opkomst van Agile ontstaan nieuwe rollen met de kenmerken van multidisciplinaire verbinders die meer brengen dan een methode. Voor de projectmanager betekent dit dat zijn vaardigheden meer dan ooit nodig zijn voor zijn organisatie, zelfs breder dan projecten. Echter de namen van de rollen zijn anders en de nadruk van de taak komt nog meer te liggen op verbinden en steeds minder op organiseren. Ruysdael biedt de projectmanager diverse mogelijkheden om zich voor te bereiden op deze nieuwe uitdagingen. Kijk hier voor een overzicht van deze mogelijkheden en de handout van de presentaties.

0

Voeg een Commentaar


UA-52699058-2