Ruysdael Portfoliogame

Om te ervaren wat portfoliomanagement in al haar facetten inhoudt, heeft Ruysdael de Portfoliogame ontwikkeld.

In een simulatie omgeving wordt uitgelegd en ervaren wat portfoliomanagement is en wat portfoliomanagement doet met alle betrokkenen. Gedurende de game ervaart u of portfoliomanagement voor uw organisatie zinvol is, wat uw rol hierin is en welke verandering van mindset er nodig is. Dit spel maakt u bewust hoe beslissingen,  communicatie, samenwerking en tegenstrijdige belangen van invloed zijn op het bedrijfsresultaat.

De game duurt ongeveer 3 uur en wordt in een veilige omgeving onder begeleiding van Ruysdael gespeeld. In het spel heeft u de rol van businessunit manager of portfoliomanager en bestuurt u het portfolio aan projecten. Na de planningscyclus worden de projecten uitgevoerd. Door middel van interventies wordt  de dynamiek in kansen en bedreigingen van de projectomgeving nagebootst. Ieder kwartaal vindt een herijking plaats van de projectenportfolio.

Aan het einde van het spel vind de evaluatie plaats aan de hand van de gerealiseerde benefits. Daar wordt helder welke besluiten, strategie en planningsaanpak succesvol zijn. Maar ook hoe de samenwerking in  het team van invloed is op het behaalde resultaat. Voor dit laatste maken we gebruik, van de Ruysdael succesfactorscan welke de “onderstroom” inzichtelijk maakt.

De game volgt de theorie van de “de facto standaard MoP” maar laat ook zien dat portfoliomanagement gaat om:

  • Het zoeken naar flexibiliteit en ruimte om snel in te kunnen spelen op veranderingen;
  • De onderstroom van verborgen agenda’s en onuitgesproken tegenstrijdige belangen;
  • Samenwerken.

 

Het spelen van de game ontlokten aan deelnemers uitspraken als:

  • “De game laat zien en ervaren waar de Portfolio ratio losgelaten wordt, maar ook waarom”;
  • “Zelfs in een veilige simulatie omgeving kunnen we het niet opbrengen om bedrijfsdoelen boven persoonlijke doelen te stellen”.

Neem contact met ons op voor het spelen van de game in je bedrijf

De game gespeeld? Vul hier de succesfactorscan in!

0
UA-52699058-2