Spelen voor succes

‘Serious gaming’ voor professionals

Succes heeft voor iedereen een andere lading. Voor ons staat succes voor het hebben van een goede afloop. En dat kan een geplande of een onverwachte goede afloop zijn. Dat laatste, daar draait het om in spelen voor succes. Hoe creeer je de basiscondities waaronder een onverwachte goede afloop meer kans heeft?  Deze basiscondities, wij noemen het succesfactoren, bepalen de intensiteit en kwaliteit van het menselijke samenspel in organisaties en samenwerkingsverbanden.

Waarom?

In de oudheid had balletjesmen al ontdekt dat een spelcontext je even op het andere been zet, waardoor je nieuwe invalshoeken ziet. Elk samenwerkingsverband maakt het wel eens mee dat ‘de rek er uit is’ of dat de de onderlinge relaties verkillen. Een spelvorm is dus ook goed om het sociale speelveld, de onderlinge relaties, weer nieuw leven in te blazen. Tegenwoordig weten we dat je in een spel ook andere hersendelen gebruikt, waardoor er nieuwe leerpaden kunnen ontstaan.

Wat is het?

stateZINSpelen voor succes is een serious game, of noem het een workshop, waar we speels met serieuze onderwerpen omgaan. Het speelse zit in de vorm, de serieuze inhoud bepaal je zelf als team, organisatie of samenwerkingsverband. Er zijn twee spelvarianten: de competitievariant en de teamvariant. In de competitievariant voer je als individuele deelnemer een aantal opdrachten uit en probeer je de anderen te verslaan. In de teamvariant voer je alle opdrachten gezamenlijk uit en gaat het om het bereiken van een collectieve uitkomst.

Beide varianten gebruiken een compilatie van de meest effectieve spel- en ervaringsvormen uit twintig jaar innovatie-gaming bij en met de klanten van Ruysdael.

Hoe lang duurt het spel?

In de korte versie spelen we twee dagdelen, in de lange versie vier dagdelen. Aaneengesloten of verdeeld over enkele weken. Jij mag het zeggen!

Wat zijn de spelvormen?

teammeet2In alle varianten gebruiken we de volgende ‘games”:

  • Spelen in het sociale speelveld
  • Het vakantieplan
  • Koersen op scenario’s
  • Het overlevingsdilemma
  • Het kampvuurgesprek
  • Doorzetten onder moeilijke condities
  • De herberg

Daarnaast zijn er aanvullende spelvormen. Dit zal afhankelijk zijn van de inhoudelijke context, de variant en lengte van de game.

Interesse?

Neem contact met ons op.

 

 

1
UA-52699058-2