Thuiswerkscan

De situatie op de werkvloer is sinds afgelopen maart drastisch veranderd. We hebben ons nieuwe patronen aangeleerd en hebben op een andere wijze contact met elkaar. Meestal op afstand of kort en functioneel in een fysieke bijeenkomst. We bellen elkaar, vragen hoe het gaat en krijgen een gewenst antwoordt: “Goed!”.

Hoe ervaart jouw medewerker / collega de nieuwe setting? Aan de hand van 35 stellingen over 7 thuiswerkaspecten, geven we met de Ruysdael Thuiswerkscan handvatten contact met elkaar te maken en het gesprek aan te gaan over hoe het thuiswerken echt wordt ervaren. Een goed contact en positieve thuiswerkervaring zijn een voorwaarde voor een duurzame relatie en inzet.

Doe de thuiswerkscan

Geef je e-mailadres op en ontvang zonder enige verplichting een code voor een gratis thuiswerkscan.

 

Hoe het werkt

De thuiswerkscan is een selfassessment die de beleving van het thuiswerken concretiseert. De thuiswerkscan maakt een “foto” van de beleving van de medewerker over het thuiswerken en biedt handvatten voor het gesprek met de leidinggevende.

 

* verplicht veld

Veelgestelde vragen

Ziet mijn leidinggevende de uitkomst?

De uitkomst van de scan is alleen voor jou beschikbaar en jij bepaalt of je hem deelt met je leidinggevende. Dit kan door het delen van het scherm met de uitkomsten tijdens het gesprek.

Hoe wordt bepaald of ik over een onderwerp al dan niet tevreden ben?

Na afloop van de scan wordt berekend welke onderwerpen je relatief hoog of laag hebt gescoord. Daarbij geldt je eigen gemiddelde als richtlijn.

Kan ik de thuiswerkscan ook met mijn team uitvoeren?

Ja, dat is zeker mogelijk. De uitkomst geeft dan aan over welke onderwerpen jullie als team in meer of mindere mate tevreden zijn en je kunt als team actie ondernemen.

Is de thuiswerkscan ook beschikbaar in het engels?

De vragenlijst is nog niet beschikbaar in het Engels. Indien hier veel vraag naar komt zullen we deze ontwikkelen. Mocht je hier behoefte aan hebben, laat het even weten door een mail te sturen naar contact@ruysdael.nl.