Training focus en plezier

Wil je ontsnappen uit de waan van de dag of gewoon meer plezier hebben op het werk?
De eerste stap is het hebben van een goede focus. Volg de training en maak het mee.

Zinnig werk

De ééndaagse training Focus & Plezier geeft praktische tips en oefeningen om met plezier te kunnen presteren in een dynamische omgeving. Het centrale thema is: hoe kan ik mijn automatische focus in het werk beïnvloeden, zodat ik met plezier presteer en het werk aankan. Beschikbaar als in-company training, maatwerk en als open inschrijving.

De training Focus & Plezier is voor iedereen die met plezier wil presteren in dynamische omgevingen. Het centrale leerdoel is: Welke focus kies ik om energiek en met plezier te werken? Het gaat over hele andere zaken dan bijvoorbeeld time management. We gaan de strijd aan met de waan van de dag en zoeken de zin van het werk.

Wat is focus?

Er zijn drie soorten focus: aandacht voor jezelf, aandacht voor de interactie met anderen en aandacht voor de bredere context waarin je werkt. Balanceren en flexibel kunnen schakelen tussen deze drie vormen van focus is de sleutel tot energiek werken en gezamenlijk resultaat.

In de praktijk blijkt dat 80% van de mensen moeite heeft met één van de drie invalshoeken. Voorbeelden zijn: het eigen werk niet afkrijgen, geen nee kunnen zeggen, of de samenhang van veranderingen niet bevatten. Ook in het Agile werken worstelen veel er mee. Door een slechte focus ervaar je eerder onrustgevoelens, frustratie of werkdruk. Daardoor kan de batterij eerder leeg raken.

Balans en veerkracht

Een goede focus helpt bij een persoonlijke balans, veerkrachtige samenwerking en overzicht. De training kan ingebouwd worden in een maatwerk traject voor een persoon, afdeling of team. Bijvoorbeeld door oriëntatie-gesprekken, werkobservaties en/of denk- en leerstijlentesten voorafgaand aan de training. Of aansluitend een verankering in de praktijk door oefenperiodes, leerwerkbegeleiding of intervisie-bijeenkomsten.

Slagkracht en flexibiliteit

De training Focus en Plezier is niet de zoveelste persoonlijke effectiviteits- training. Maar een bijzondere benadering van samenwerken vanuit een eenvoudige, persoonlijke en praktische invulling die velen op prijs stellen. Want als je zelf met focus en plezier werkt, straalt dat ook uit naar anderen. Samen werken met focus en plezier geeft organisaties meer slagkracht en flexibiliteit.

Meer informatie

Is Agile de nieuwe werkstijl?

Slimmer werken in het nieuwe werken

De OR roept, maar mijn afdeling ook

5
UA-52699058-2