Telefoon 06 53 55 67 24

Mijn passie

‘EEN MARATHON LOPEN IS EEN WIL HEBBEN
OM DOOR TE GAAN.’

Ik werk nu alweer zeventien jaar bij Ruysdael. Best een lange tijd, maar de afwisseling van opdrachten en opdracht- gevers houdt het spannend en leuk. Wat mij al sinds de start van mijn management-loopbaan drijft, is het besef dat je er als manager toe doet. Hoe je het verschil kunt maken tussen een medewerker die met plezier naar zijn werk gaat of juist ’s nachts piekerend wakker ligt. De manager kan voor een belangrijk deel de condities beïnvloeden die nodig zijn voor een leuk werkleven. En precies dat is waar ik wil bijdragen. Of dit nu in projectvorm is, tijdens een training of op een interim-opdracht: ik wil ervoor zorgen dat het ‘leuk is om er te zijn’. Leuk en zinvol om samen te werken en te leren. Uitdagingen creëren om mensen te motiveren. Met mijn optimisme mensen inspireren. Zo ontstaat er altijd een optimale setting en het beste resultaat.

Is het werk dan altijd leuk? Nee, er zijn momenten dat het tegenzit. Ook dan is het van belang er te zijn, te steunen of te luisteren. Een advies geven of alleen al het tonen van begrip is dan belangrijk. Ook als het tegenzit, geef ik niet op. Naast de passie voor mijn werk, heb ik een passie voor het hardlopen. Ik ben een marathonloper, heb de wil om door te gaan. De moeilijke momenten te overwinnen. De man met de hamer tegenkomen, en toch niet stoppen. En dan is er de euforie als ik over de finish kom, de beloning van de goede voorbereiding, het verdelen van energie, de flow en het overwinnen van de moeilijke momenten.

Samengevat hou ik van mensen. Ik vind het leuk om een omgeving te organiseren waarin mensen geïnspireerd worden door een opdracht, door de samenwerking (en wisselwerking), uitgedaagd worden om zich te ontwikkelen en boven zichzelf uit te stijgen. In de overtuiging dat er dan altijd succesvolle duurzame resultaten worden geboekt.

Het werkleven op deze manier in te mogen vullen, is voor mij de droom die ik realiseer.

Wie ben ik?

Ik ben een ervaren ‘verandermanager’. Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik complexe veranderingen geleid in verschillende rollen: als project-, programma- en portfoliomanager met als focus het te behalen resultaat en effect, en als interimmanager waarbij juist de mensen en relaties centraal staan. Ik werk inmiddels bijna 15 jaar bij Ruysdael. Naast opdrachten begeleid ik teams en individuen om slagvaardig te blijven bij het leiding geven aan veranderingen, geef ik advies en trainingen in project-, programma- en portfoliomanagement. Ik word gedreven door de werkwoorden ‘ontwikkelen en beleven’. Mijn passie: het organiseren van de reis, het dromen van de eindbestemming en genieten van de weg en het reisgezelschap: dat is mijn zakelijke ‘levensbeschouwing’.

Specialismen: Changemanagement, programma- en projectmanagement, training en coaching.

Mijn artikelen

Hoe beheers ik alle projecten in mijn organisatie?

Doelstelling Bedrijven die te maken hebben met grote projecten o.a. als gevolg van intensief assetmanagement, worst...

Lees meer

Manager van een zelfsturend team..

  Vorige week zag ik een film waar een team, zonder traditionele leiding (werkvoorbereiding, projectmanager, p...

Lees meer

Projects en Finance: belangen verstrengeld!

Ooit waren projecten het terrein van de alleswetende projectmanager, die het zich kon permitteren om twee tot drie...

Lees meer

Meer Orde in de Projectenchaos – Wat een MOP!

MOP staat voor Management of Portfolio’s en is afkomstig van OGC, het engelse standaardisatie instituut daar vera...

Lees meer