Zoek
flowmaster

Portfoliomanager

Zorg jij dat organisaties klaar zijn voor de toekomst?

Waar sta ik als organisatie nu en waar wil ik staan over vijf jaar? Wat gebeurt er in de markt? Vind ik aansluiting bij belangrijke maatschappelijke thema’s als duurzaamheid? Hoe krijg ik alle geledingen in mijn bedrijf opgelijnd om hier een gezamenlijke aanpak van te maken? Als jij de regisseur bent die dolgraag met deze onderwerpen aan de slag gaat, wacht jou een mooie carrière als portfoliomanager bij Ruysdael.

Ruysdael, toonaangevend in portfoliomanagement

Al 30 jaar werken wij met een vooruitziende blik aan het realiseren van complexe verbeteringen, veranderingen en vernieuwingen.  Volgens onze ambitie op een duurzame manier en met een duurzame impact. Onze expertises zijn samenwerken, project– en portfoliomanagement. De combinatie van deze expertises zorgt ervoor dat wij bij organisaties impact maken. De kunst is om niet alleen te focussen op de inhoud van een verandertraject, maar vooral in te zoomen op de beleving hiervan bij de medewerkers, in alle lagen van de organisatie. Dat maakt ons werk zo interessant. En we zijn er goed in. Dat komt omdat we bij Ruysdael allemaal enthousiast bezig zijn met ons vak. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Kom het zelf ondervinden!

Geen dag is hetzelfde

Portfoliomanagement binnen en tussen organisaties is cruciaal om strategische en maatschappelijke doelen te bereiken. Als portfoliomanager ben je de spin in het web en organiseer je het besluitvormingsproces rond het veranderportfolio. Je zet hierbij de juiste mensen bij elkaar en zet ondersteuningsteams op, die als een luchtverkeersleiding regie voeren op informatie- en stuurprocessen. Jouw werkveld is bijzonder uitgestrekt en je hebt contact met veel verschillende mensen. De ene dag geef je een workshop over portfoliomanagement aan een team, de andere dag breng je advies uit aan de raad van bestuur. Het opzetten van een portfolio office of een programmabureau, opzetten van rapportagestructuren en het uitbrengen en implementeren van verbeteradviezen horen ook tot jouw kerntaken.

Jouw impact

Als portfoliomanager help je organisaties om op effectieve en wendbare wijze de strategische doelen te realiseren. Je zorgt er voor dat de  juiste veranderinitiatieven worden gekozen, bewaking op voortgang en effect wordt ingericht, zodat benefits worden gerealiseerd en strategische doelen worden bereikt. Tevens creëer je inzicht en overzicht op het geheel aan veranderinitiatieven, zodat de organisatie grip krijgt en de uitvoering van het portfolio voorspelbaar wordt.

Ook binnen Ruysdael werk je mee aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied door deel te nemen aan toonaangevende praktijkonderzoeken, zoals ons jaarlijkse portfoliomanagementrapport waardoor je het vakgebied verder ontwikkelt.

Ruysdael biedt veel

 • Een zelfstandige, afwisselende baan waarin je iedere dag opnieuw wordt uitgedaagd.
 • Een combinatie van werken op locatie en op afstand via Teams.
 • Een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van je ervaring.
 • Een jaarcontract, dat we graag omzetten in een vast contract als de klik wederzijds is.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een goede pensioenvoorziening, de inrichting van je thuiswerkplek, een telefoon en opleidingsmogelijkheden.
 • Een carrière in een toonaangevend adviesbureau met volop kansen om je te ontwikkelen.
 • De vrijheid om je werkuren in te vullen zoals dat bij je past.
 • Een geweldige team waarin de sfeer uitstekend is en dat de wekelijks (online) met elkaar afstemt. Regelmatig gaan we samen eten om, ongeacht waar je fysieke werkplek is, gezellig bij te praten.

Wat breng je mee

Je hebt een bachelor of masteropleiding en minimaal vier jaar ervaring met een vergelijkbare rol in organisaties of projecten.

 • Als portfoliomanager moet je een vraagstuk goed kunnen analyseren. Je hebt organisatievermogen, denkt probleemoplossend en kunt de hoofdlijn uitzetten.
 • Kennis en visie overbrengen en mensen meenemen in het proces zijn vaardigheden die je nodig hebt.
 • Je kunt bruggen slaan en mensen met elkaar verbinden.
 • Je bent gesprekspartner op alle niveaus in de organisatie.
 • Je hebt de drive om door te groeien in je vak.
 • Je hebt of ontwikkelt visie op het vakgebied en draagt actief bij aan productontwikkeling van Ruysdael.
 • Je houdt van zelfstandig werken en bent ook een teamplayer.

Meer weten?

Plan een vrijblijvende teams afspraak of stuur ons een mail. Wij  vertellen je graag wat we voor jou kunnen betekenen. 

Solliciteer

Hebben we je interesse kunnen wekken voor deze interessante functie? Solliciteer dan via het onderstaande formulier. Wil je liever eerst nog iets meer informatie, bel dan gerust met John Langelaar, 06 53 48 53 24.

Iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderen

Begeleid door

Rien van Leeuwen

Trainer, coach, veranderbegeleider | Ruysdael

Over de sessie

Rien van Leeuwen gaat in op basiscondities voor duurzame verandering.

Aan de hand van praktijk-cases verkennen we de barrières bij het bereiken van duurzame doelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Denk hierbij aan bestaande structuren en opvattingen, maar ook aan het niet kunnen duiden van negatieve en positieve impact.

We delen onderling de best practices en interventies die anderen activeren. Uiteindelijk draait elke verandering om een andere manier van interactie.

Begeleid door

Rien van Leeuwen

Trainer, coach, veranderbegeleider | Ruysdael

Over de sessie

Rien van Leeuwen gaat in op basiscondities voor duurzame verandering.

Aan de hand van praktijk-cases verkennen we de barrières bij het bereiken van duurzame doelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Denk hierbij aan bestaande structuren en opvattingen, maar ook aan het niet kunnen duiden van negatieve en positieve impact.

We delen onderling de best practices en interventies die anderen activeren. Uiteindelijk draait elke verandering om een andere manier van interactie.